Fjelltur på Haukelifjellet

Jeg prøvet å få et rom på DNThytta Haukeliseter flere ganger men de hadde ikke noe ledig, så da så jeg på andre muligheter i nærheten og fant Vågslidtun Hotel.

 

Det lå bare 18 minutter nedenfor Haukeliseter og de hadde veldig god mat der.

Et veldig bra hotell.

Var der 17. august klokken 17.00

Problemet var at det ble jobbet med både Haukelitunnelen og Vågslitunnelen og det var kolonnekjøring og veien var stengt mellom klokken 23.00 og 10 om morgnen.

Tilbake

 

 

Dag 1

Bilder dag 1

 

Jeg hadde tekt å gå til Vassdaleggi og tilbake, men da jeg ikke fikk startet før nærmere 10.30 ville jeg ikke rekke å komme tibake til rett tid.

Jeg parkerte på Haukeliseter og begynte å gå mot demningen og var der klokken 11.00. Fra huset ved demningen var det mye skrågåing og veldig steinete sti.

Jeg var ved stiskille Holmavatn og Vassdaleggi klokken 11.10. Ved Kisteelvi.

Stien gikk nå ganske bratt opp mot opp mot Kistenuten, og fulgte denne i samme høyde et stykke.

Jeg fulgte ikke med og så ikke at stien delte seg. En del gikk ned mot enden av Kjelavatn. Jeg skulle ikke ha gått ned der men tapte bare ca. 20 minutter på det. Satte meg ned og spiste når jeg kom opp igjen.

Kom så inn i Listedalen og vann 1151 klokken 13.15. Her gikk jeg over i oset på steiner og gikk på venstre side av vannet bortover.

Jeg ser på videoer at noen går på høyre side av vannet og vader ved enden av det.

Så at jeg skulle gå opp i fjellet ved enden av vannet, men jeg mistet stien og gikk litt for tidlig oppover. Det var veldig dårlig merket her.

Jeg brukte Norgeskart på mobilen og kom inn på stien igjen. Jeg gikk til klokken var 14.22 og var på 1320 m.o.h. Det var ca. 3 km til å gå så jeg bestemte meg å snu.

Når jeg skulle gå over bekken på steiener i enden av vannet fikk jeg problemer med vinden. Den var så sterk at jeg nesten blåste overende i vannet. Jeg så at det beste hadde vært å gå over lenger nede i bekken.

Bestemte meg å gå ned til stien fra Holmavatn som går langs Kjelavatn. Det var ikke så lurt da det var veldig steinete der.

Var ved stiskille ved Kisteelvi klokken 16.30 og ved demningen klokken 17.30 og var fremme på Haukeliseter ca. klokken 18.oo.

Hadde brukt omtrent 8 timer på den 16 km lange turen. Jeg merker at jeg ikke har den gamle hatigheten i fjellet. Ser det når jeg går på Nesodden også. Ser også at jeg er mere foriktig når jeg går nedover i fjellet. Det har nok noe med aldren å gjøre.

Jeg fikk meg en veldig fin fjelltur og ganske fint vær. Litt regn. Selve turen er viktisk for meg. Ikke at jeg skal opp på en topp.

Jeg pleier å starte klokken 07.00-08.00 så jeg kom altfor sent i gang.

Kjørte ned til Vågslitunnelen hvor jeg kjørte en omkjørinsvei ned mot hotellet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vågslidtun Hotel.